Fundamentsafdichting

Vochtige muren

Muren die langdurig vochtig zijn en blijven geven allerlei problemen. De luchtvochtigheidsgraad in de verblijfsruimten stijgt en er bestaat kans op oppervlakteschimmel. Een "klam" gevoel leidt tot het hoger zetten van de thermostaat van de kachel, waardoor uw energieverbruik onnodig hoog wordt. Voor de constructie van uw woning is het ook slecht. Wanneer u een houten vloer hebt loopt u grote kans op zwamvorming. De vloerbalken liggen opgelegd in een constant vochtige muur, wat uiteindelijk leidt tot een verzwamde vloer en muur.

Oorzaken van vochtige muren

Wanneer een muur constant nat is dient er goed te worden onderzocht wat de vochtbron is. Er kan constant water in de kruipruimte staan als gevolg van een hoger grondwaterstand of een lekkage van leidingen en/of afvoeren. Het kan ook zijn dat vocht zijdelings, van onder het maaiveld, de muur binnendringt. In tegenstelling tot optrekkend vocht, waartegen MvL groep een vochtwerende barrière kan aanbrengen, dienen we bij zijdelings indringend vocht ons te richten op het fundament.

Fundamentafdichting

Het kan zijn dat het fundament van uw woning en het metselwerk daar vlak boven, niet (meer) in staat is de inwerking van vocht te weerstaan. Als oplossing hiervoor brengt MvL groep een elastische bitumencoating aan tegen de buitenmuur en de fundering. Deze waterkerende laag helpt de muur het zijdelings indringende vocht te weerstaan en krijgt het achter- en bovengelegen muurwerk de gelegenheid om te drogen.

0411 - 63 26 47 info@mvlgroep.nl MVL groepBoxtelEchtMechelen
certificering
certificering
certificering
certificering