Kruipruimte isolatie

Kruipruimte isolatie met bodemisolatie spaart energie, milieu én uw portemonnee. Kruipruimte isolatie, kan een goed alternatief zijn voor vloerisolatie. Bodemisolatie op uw kruipruimtebodem zorgt voor een warme vloer en minder koude voeten. Vochtige lucht blijft onder de laag kruipruimte isolatie en bereikt niet uw woonvertrekken. Hierdoor voelt de woning niet meer "klam" aan en kan de thermostaat een paar graden lager.

Hoe werkt kruipruimte isolatie?

Bodemisolatie bestaat voor 99,6 % uit lucht, een laag van 30 cm. laat uw kruipruimtebodem fungeren als een condensor. De relatief warmere lucht boven de laag bodemisolaite bevat meer vocht en zal het koudste punt opzoeken en condenseren tegen de koude kruipruimtebodem.

Kruipruimte isolatie verlaagt luchtvochtigheid

Bodemisolatie werkt volgens hetzelfde principe als een vaatwasser. Het vocht van het warme servies migreert en condenseert tegen de koude vaatwasserbodem. Door dit condensatieproces daalt de relatieve luchtvochtigheid en droogt de vaat. In de kruipruimte worden muren en onderzijde van de begane grondvloer droger.

Wanneer de onderzijde van uw vloer vochtig is, wordt er warmte aan uw omgeving onttrokken. De bovenkant van de begane grondvloer voelt kouder aan, ter illustratie, een natte vinger in de wind voelt kouder aan dan een droge vinger.

Bodemisolatie voorkomt verdamping uit kruipruimtebodem

Bodemisolatie zorgt ervoor dat de kruipruimtebodem niet kan opwarmen en er verdamping ontstaat. Dit voorkomt een vochtige woning en het vrijkomen van nare luchtjes door bodemgassen.

Kruipruimte isolatie is nodig wanneer u:

 • Zwamaantasting aan uw houten begane grondvloer wilt voorkomen
 • Wilt besparen en zich wapenen tegen stijgende energiekosten in de toekomst
 • Klam gevoel in uw woning ervaart door een te hoge luchtvochtigheid
 • Het vrijkomen van nare lucht door bodemgassen wilt stoppen
 • Last heeft van ongedierte zoals muggen, slakken en zilvervisjes

Let extra goed op wanneer u een houten begane grond vloer heeft en de onderstaande verschijnselen ziet:

 • Langdurig water onder uw kruipruimte, over een groot deel van de oppervlakte
 • Loszittend stucwerk of behang 
 • Vochtkringen op uw muur
 • Muffe lucht
 • Gaatjes in uw vloerbalken of poeder vindt
 • Zwamsporen

Bodemisolatie is de beste keuze in een vochtige kruipruimte!

Door het hoge vochtweerstand getal (2,2 Mu) is bodemisolatie een goede keuze in een vochtige kruipruimte. Het aanbrengen van kruipruimte isolatie bespaart energie, reduceert de CO2 uitstoot en verlaagd de luchtvochtigheid in de kruipruimte en in de bovenliggende woning. Een droge kruipruimte betekent het behoud van de constructie en is beter voor de gezondheid van de bewoners.

0411 - 63 26 47 info@mvlgroep.nl MVL groepBoxtelEchtMechelen
certificering
certificering
certificering
certificering