FAQ

Er zitten kleine gaatjes in het houtwerk van mijn huis. Is dit houtworm?

Als u gaatjes ziet, is het goed om op verder onderzoek uit te gaan. Bekijk al het houtwerk en bepaal in hoeverre het overige hout is aangetast. Kijk uit naar kevertjes en sporen van poeder. Bij twijfel; neem contact met ons op.

Ik heb sporen gevonden van gelig poeder op de balken en de vloer van de zolder. Wat nu?

De kans is groot dat u getroffen bent door houtaantastende insecten. Bel MvL groep.

Ik vind regelmatig gelig poeder en/of kevertjes bij mijn openhaardhout. Is dit gevaarlijk voor mijn huis?

Er zijn twee mogelijkheden:

1. Het openhaardhout is aangetast door nathoutborende insecten. Deze aantasting heeft het hout opgedaan in de natuur en is ongevaarlijk voor het hout van uw woning.

2. Het openhaardhout is aangetast door drooghoutborende insecten (houtworm, spinthoutkever etc.). Deze aantasting kan een bedreiging vormen voor uw woning. Verwijder het hout onmiddellijk en verzamel wat poeder en/of kevertjes en bel ons voor advies.

Ik vind kevertjes op mijn vensterbank. Zijn dit houtwormkevers?

Verzamel een paar kevertjes in een potje of envelop en bel ons voor advies.

Hoe lang kan ik na behandeling niet in mijn woning?

Wanneer MvL groep een bestrijding heeft uitgevoerd, moet hierna goed geventileerd worden. Het gebruikte middel bepaalt hoe lang men niet in de ruimte mag verblijven.

Is een bestrijding van houtaantastende insecten giftig?

De bestrijdingsmiddelen bevatten een zeer lage concentratie werkzame stof, die alleen dodelijk is voor houtaantastende insecten.

Wat doe ik met mijn huisdieren tijdens een bestrijding van houtaantastende insecten?

Uw huisdieren mogen net als u, niet tijdens en ook niet binnen de gestelde termijnen in de behandelde ruimte verblijven.

Ik heb zwarte vlekjes op mijn muur in de badkamer. Is dit zwam?

In de regel zijn dit ongevaarlijke oppervlakte schimmels. De aanwezigheid hiervan duidt op te hoge luchtvochtigheid, mogelijk door gebrek aan ventilatie.

Als ik onder mijn houten vloer kijk, zie ik een witte deken over het houtwerk. Is dit schadelijk?

Wanneer u zeker weet dat het geen isolatiemateriaal is, kan dit duiden op een ernstige zwamaantasting. Probeert u duidelijke foto's te maken en voeg deze bij een aanvraag voor een onderzoek via onze website.

Onze begane grondvloer voelt altijd koud aan. Is daar iets aan te doen?

Mogelijk is uw vloer niet geisoleerd. Hierdoor verliest u veel warmte en zijn uw stookkosten onnodig hoog. Vraag een vrijblijvende offerte aan voor het aanbrengen van ISOCHIPS bodemisolatie.

Het ruikt altijd muf in mijn woning. Wat is daar aan te doen?

Wanneer het altijd muf ruikt, ondanks dat er voldoende geventileerd wordt, kan dit duiden op een vochtprobleem. Controleer of uw kruipruimte erg vochtig is. Heeft u geen kruipluik? Informeer dan naar ons onderzoek met de videoscope.

De plinten boven mijn vloer vertonen breuken en lijken ingedeukt. Is dat erg?

Dit zijn verschijnselen die kunnen duiden op een vochtprobleem in de kruipruimte. Een plint gemonteerd tegen een langdurig vochtige muur gaat rotten. Belt u met MvL groep om de oorzaak van het vochtprobleem vast te stellen en op te lossen.

Er hangen condensdruppels in de kruipruimte onder aan mijn vloer. Kan dat kwaad?

Condens duidt overduidelijk op te veel vocht i.c.m. te weinig ventilatie. Condens bij houten vloeren verhoogt het risico op zwamaantasting. Bij betonnen vloeren (kwaaitaal) kan het leiden tot roestvorming van de wapening in het beton. Bel voor advies met MvL groep.

In onze kelder laat de verf en het stucwerk los. Is daar wat aan te doen?

Verf of stucwerk laat los wanneer een muur langdurig vochtig is. Wanneer de desbetreffende muur zich onder het maaiveld bevindt kan er sprake zijn van zijdelings indringend vocht. Stuur ons een aanvraag via de site of bel met een van onze vestigingen voor advies. Maakt u foto's van de situatie en stuur deze mee.

De muurverf brokkelt van de muur, ondanks dat ik het steeds opnieuw verf. Is hier iets aan te doen?

Verf of stucwerk laat los wanneer een muur langdurig vochtig is. Als de muur zich op de begane grond bevindt en de begane grondvloer is van hout, dan loopt u risico op zwam. Langdurig vochtige muren zijn slecht voor uw woning en uw gezondheid. Bel MvL groep voor advies.

Ik heb een vraag over vocht en muffe lucht in huis, maar ik ben de huurder van de woning. Waar kan ik terecht met mijn vraag/klacht?

Wanneer u huurder bent van de woning, meldt dan uw klacht altijd eerst bij de eigenaar van de woning. Mogelijk wil de eigenaar MvL groep opdracht geven uw woning te inspecteren.

Staat uw vraag er niet tussen?

Neem dan contact op.

0411 - 63 26 47 info@mvlgroep.nl MVL groepBoxtelEchtMechelen
certificering
certificering
certificering
certificering