Injectietechniek

Bestrijden bonte knaagkever en boktor door injectie

Met injectietechniek bestrijden we met name de grote houtworm (bonte knaagkever) en ernstige huisboktor aantastingen. Deze droog houtborende insecten kunnen het beste bestreden worden door middel van injectietechniek.

Werkwijze injectie

Om het houtwerk te kunnen injecteren wordt "uit het zicht" in het houtwerk een patroon van injectoren geplaatst. Met behulp van een boor wordt in het aangetaste houtwerk een patroon geboord. In de boorgaten worden injectoren geslagen. Via de injectoren brengen we de bestrijdingsvloeistof onder lage druk tot in de kern van het hout. Een kogeltje in de injector dicht de "injectiegang" af zodat de bestrijdingsvloeistof alleen maar het hout in kan.

Na-injecteren

MvL groep adviseert de injectoren jaarlijks na te injecteren. Het beste is deze werkzaamheden onder te brengen in de vorm van een abonnement. Wij kijken dan gelijk de rest van het houtwerk na op aantasting. U ontvangt na ons bezoek een rapport over de status van uw houtwerk. Lees hier meer over in onze abonnementen. Het is ook mogelijk om de injectoren na behandeling te verwijderen en de injectiegangen onzichtbaar af te dichten. Laat u over de mogelijkheden adviseren door onze technisch adviseur.

Injectietechniek bij monumenten en historische gebouwen volgens URL5001

In historische gebouwen zoals monumenten, werken wij met het gepantenteerde lagedruk injectiesysteem en niet met kunstof injectie pluggen. Hierbij worden kleine gaatjes geboord op de actief aangetaste locatie en slangetjes aangesloten. Druppelsgewijs verzadigen wij het hout via de slangetjes. Deze methode is conform de eis in URL5001 'bestrijding houtaantastende insecten en schimmels in historische gebouwen'. Deze manier van injecteren is de enige toegestane methode en nog komt steeds in aanmerking voor subsidie.

0411 - 63 26 47 info@mvlgroep.nl MVL groepBoxtelEchtMechelen
certificering
certificering
certificering
certificering